Grilovano povrće sa ovčijim sirom

Kada je izbor večere u pitanju jedna od boljih odluka jeste da jedete grilovano povrće. Ono je lagano i neće vam opteretiti želudac, a bogato vlakanima koje će vam dati osećaj sitosti.
Sa dolaskom proleća na pijacama imate veliki izbor povrća koje možete grilovati i verujem da svako može naći kombinaciju koja mu odgovara.

U ovom receptu smo grilovali:

  • pečurke 300g,
  • ljubičasti luk 1 glavica i
  • celer 3 struka.

Za puniji ukus, dodatne proteine i zdrave masti dodali smo ovčiji kačkavalj 50g.

Grilovanje povrća ne zahteva posebne veštine. U zavisnosti od izbora povrća i veličine vreme grilovanja može varirati ali uglavnom ne bude duže od 10 min. Takođe, vodite računa da vam povrće pokrije samo dno tiganja i manje.
Povrće dobro operite i posušite na kuhinjskoj krpi. Isecite ih na krupnije komade. Zagrejte dobro tiganj sa neprijanjajućom podlogom, dodajte minimalno ulja i na jakoj vatri grilujte povrće dok ne dobije zlatno braon koricu. Prvo stavite pečurke jer im najviše vremena treba za termičku obradu (5-10 min). Povremeno protresite tiganj kako bi se što ravnomernije grilovale.
Nakon 5 min. dodajte isečene strukove celera 2-3 kom, i tek na kraju na listove sečen ljubičasti luk. Grilovati jos 1 min sve zajedno. Skloniti sa vatre i u još vrelo povrće dodati 50 gr na kocke isečenog ovčjeg kačkavalja ( ili nekog drugog po želji) i začiniti po ukusu.

Uz ovako pripremljeno povrće sve se slaže pa je izbor na vama da li ćete ga jesti kao prilog uz neki file, kao kompletan obrok ili uz svežu salatu.

Za vas recepte sprema
fitnes trener Jelena Bulatović
Spirit Bodybuilding & Fitness club