Proteinska salata sa mladom blitvom

Blitva je visoko hranjiva namirnica.
Bogata je vitaminom A i C, gvožđem, kalcijumom, alfa lipoinskom kiselinom i nitratima.
Odličan izvor magnezijuma (86mg na 100g) i kalijuma (549mg na 100g) kao i vlakana.
Sadrži i omega 3 masne kiseline, beta karoten i lutein.
Dok je mlada treba je jesti u sirovom obliku kako bi maksimalno iskoristili sve njene hranjive vrednosti.
Mi vam predlažemo da probate ovaj recept:

– 1 veza mlade blitve
– 2 jaja
– 1/2 avokada
– 4,5 čeri paradajza
– 50g mladog kozijeg sira
– Sirće, Rabeko Italian herbs cooking spray, so

Blitvu oprati i iseći na deblje trake, avokado na tanke kriške a čeri paradajz na polovine. Jaja ispržiti na cooking spreju ukus puter ili garlic, a zatim i njih iseckati.
Sve sjediniti, posoliti, dodati sirće i Rabeko Italian herbs ulje.
Lagano izmešati i servirati sa mladim kozijim sirom.

Zdravi bili i prijatno.