Izolat proteina surutke (WPI 90%), pojačivač arome – glicin,
kalcijum-kazeinat (mleko), kako prah sa redukovanim sardžajem kakao
maslaca, kreatin-monohidrat, aroma, emulgator – natrijum karboksimetil
celuloza, skrob iz tapioke, praškasta mešavina na bazi proteina surutke i
rafinisanog palminog ulja- Palmlat 26/10 (protein surutke, rafinisano
palmino ulje, stabilizator E451, sredstvo protiv zgrudnjavanja E551,
antioksidans E306), zaslađivači: sukraloza, natrijum ciklamat, acesulfam
K, natrijum saharin, izomalt, stabilizator natrijum glukonat.
Informacije o alergenima: Proizvedeno u pogonu u kome se koriste mleko, soja, jaja i jezgrasto voće.
Protein surutke ili whey se dobija iz surutke prilikom proizvodnje sira. Surutka (vodeni deo mleka koje se iscedi iz sira) se kasnije u kompleksnom procesu prerađuje u finalni praškasti oblik.
Proces finalne prerade se zove membranska filtracija, ona uključuje fine membrane veoma sitnih pora kroz koje se potiskuje surutka. Veće čestice se zadržavaju dok tečnost i sitniji molekuli prolaze dalje. Što su te pore membrane sitnije to se veći udeo materija zadržava. Koncentrisanje proteina surutke može da se uradi tako da se dobiju dva nivoa čistoće, tako razlikujemo Whey Protein koncentrat i Whey Protein izolat. Velika većina proizvođača proteina proizvodi koncentrat surutkinih proteina tj. grublju verziju sa krupnijim porama membrane. Koncentrat sadrži veliku većinu soli i minerala ali i laktoze prirodno prisutne u surutki. Sa druge strane izolat se uglavnom proizvodi u manjem obimu jer je kod njega izvršena bolja filtracija pa se tako laktoza odstranjuje. Izolat zato ima nešto veći sadržaj proteina i ovo ga čini odličnim za osobe sa intolerancijom na laktozu. Negativne strane izolata su što ima prateći blago gorak ukus, slabije se rastvara i ima znatno veću cenu.
Upoređujući ova dva tipa proteina možemo zaključiti da je koncentrat surutkinih proteina sem prirodno prisutne laktoze daleko isplativiji oblik surutkinih proteina. Ukoliko konzument šejka nema intoleranciju na laktozu koncentrat proteina on je će biti odličan suplement. Oba tipa sadrže svih 9 esencijalnih amino-kiselina i smatraju se kompletnim proteinima.
Biološka vrednost proteina
Biološka vrednost je najčešća mera za određivanje kvaliteta proteina. Ako je njegova vrednost 100, to znači da je 100% tog proteina absorbovano u organizmu bez gubitaka. Na slici ispod je pregled nekih od najbitnijih namirnica i njihova prosečna biološka vrednost proteina koje sadrže.
Pakovanje: 750 grama
Preporučena upotreba: Whey Protein Isolate se konzumira tako što se 1 merica = 30g proteina sipa u šejker ili blender i izmeša sa 200 - 250 ml vode ili mleka.
Kao dodatak ishrani uzimati 1 put dnevno i to 30 minuta nakon vežbanja, a ostalim danima (kada se ne trenira) odmah nakon buđenja. Sinteza mišićnih proteina je povišena i do 24h nakon treninga sa opterećenjem (tegovi), ali najveći rast i obnova su prisutni u prvih nekoliko sati. Zbog toga je bitno da se Whey Protein konzumira odmah nakon završenog treninga.
Proizvod čuvati čvrsto zatvoren na temperaturi od 5 - 30 C0, daleko od direktnih uticaja toplote, vlage i svetlosti. Preparat koristiti u roku 6 meseci od datuma otvaranja.
Uvoznik: Explode d.o.o.
Zemlja porekla: R. Srbija
Isolate Whey Protein 100%, 750g
- Proizvođač: Maximalium
- Vrsta proizvoda: Whey izolat (Maximalium)
- Stanje:
-
3.590,00 RSD