Začinjena dijetalna krilca

Za 4 osobe

– 1,5 do 2 kg krilaca (odvojiti batačiće od srednjeg dela krila)
– Začini: so, biber, čili papričica
– Rabeko Teriaki i Sweet chili sos za pripremu i drugi po izboru kao dodatak.

Krilca preseći na pola u zgobu, staviti u veću šerpu, naliti vodom, dodati 2 kafene kašičice soli i 1 k.kašičicu bibera i kuvati oko 20-30 min kako bi izvukli što više masnoće jer želimo dijetalnu verziju.

Krilca zatim ocediti (vodu u kojoj su se kuvala možete iskoristiti za supu ili sačuvati kao bujon za pripremu nekog drugog jela) i poređati u pleh koji smo obložili papirom za pečenje.

Rernu zagrejati na 200°C i peći 20 min.

Izvaditi pleh i svako krilce obilno namazati Rabeko Teriaki ili Sweet čili sosom, posuti susamom, po želji čili ljuspicama i vratiti u rernu još 10 min na gril režim kako bi se uhvatila korica.

Gotova krilca možete poslužiti uz Teriaki i Honey mustard, a za ljubitelje pikantnih nota tu je i Sweet chili, Spicy garlic ili Samuraj sos.