Vegan stir fry

Za 2 osobe

– Oko 400g svezeg kupusa (može mix kineskog i ljubičastog)
– 1 crvena paprika
– 1 crni luk
– 1 veća šargarepa
– 1 struk celera
– 1 struk mladog luka
– 6 braon šampinjona
– Rabeko sosevi Teryaki, Curry i Sweet chili

Svo povrće očistiti, oprati i iseći na trakice ili listiće.

U wok u zagrejati malo kokosovog ulja i na jakoj vatri pržiti po 2 min uz stalno mešanje prvo pečurke, zatim dodati celer, šargarepu i papriku, potom luk i kupus.

Kada je povrće gotovo, skinemo sa vatre i dodamo:
– 1 kašiku curry sosa
– 2 kašike sweet chili sosa
– 2 kašike teriyaki sosa

I sve promesamo da se sjedini. Povrće treba da dobije zlatastu boju ali da ostane hrskavo, zato se kratko prži ali na jakoj vatri pa tako čuva vitamine i minerale.

Služimo uz obareni pirinač i pospemo seckanim mladim lukom.

Prijatno!

Vegan stir fry