Burger

Šta je to što burger čini tako slasnim i neodoljivim? Dobro meso, prilozi i prava kombinacija soseva. Ukoliko znate da izaberete kvalitetne namirnice, i ako imate samo malo kulinarskog umeća i vi možete postati burger majstor. Od junk food-a napravite jedan zdrav uravnotežen obrok.

Za 4 osobe (4 burgera po 200g):
– 4 zemičke
– Rabeko sosevi (Amerikan, Honey mustard, Kečap)
– Zelena ili ajsberg salata
– Ljubičasti luk
– Kiseli krastavčići
– 800g čiste mlevene junetine (od vrata ili buta ako želite posnije meso)
– 1 ravna kafena kašičica soli (može i manje ako morate da vodite računa o unosu natrijuma)
– 1/2 kašičica dimljene aleve paprike
– 1/2 kašičice bibera
– 1/2 kašičice sode bikarbone

Začinite meso, dobro izmešajte i ostavite par sati ili preko noći u frižideru.

Podelite smesu u 4 lopte a zatim rukom oblikujte pljeskavice prečnika oko 10 cm. Pecite oko 5 min sa svake strane.

Zemičku presecite na pola. Na donji deo namažite američki sos, stavite crveni luk sečen na kolutove, zelenu salatu pa preko Honey mustard sos. Na to stavljamo ispečenu pljeskavicu a odozgo kisele krastavce, kečap i još malo američkog sosa ili majoneza. Poklopimo i burger je spreman da nam priredi eksploziju različitih ukusa koji se savršeno stapaju u našim ustima.

Burger