Pasta sa vrganjima i plavim sirom

Za 4 osobe:

– 500g testenine po izboru
– 250g bukovače
– 30g sušenih vrganja
– 1 zelena tikvica
– 1 štap celera
– 100g plavog sira
– 1/2 kkašićice provansalskog začina
– 4 kašike Rabeko Spicey garlic sosa
– So i biber po ukusu

U dublju šerpu staviti vodu i 2 kašičice soli da prokuva. Ubaciti sušene vrganje na 5 minuta da omekane pa ih izvaditi cediljkom i u toj vodi skuvati testeninu po uputstvu proizvođača.
Povrće dobro oprati i iseckati na trakice. U vok tiganju, propržiti ga na malo maslinovog ulja dok ne dobije zlatno braon boju.
Dodati oceđenu testeninu i izmrvljen plavi sir. Mešati lagano dok se sir ne otopi. Skloniti sa vatre, dodati 4 supene kašike Rabeko Spicy garlic sosa, pola kašičice provansalskog začina, malo mlevenog šarenog bibera i soli po ukusu. Sve još jednom dobro izmešati. Pre služenja na vrh dodati još malo komadića plavog sira.