Horse power burger

HORSE POWER MASSBURGER
burger koji daje konjsku snagu i gradi čistu mišićnu masu

  • 300gr mlevenog konjskog mesa
  • 1/3 kašičice sode bikarbone
  • 1/3 kašičice soli
  • 1/3 kašičice sušenog crnog luka
  • 1/3 kašičice ljute dimljene mlevene paprike (po želji)

Sve sastojke dobro izmešati i ostaviti pola sata na sobnoj tempetaturi.
Podeliti na dve lopte i vlažnom rukom oblikovati meso u dve pljeskavice.
Na srednjoj temperaturi na gril tiganju (ili bilo koji sa neprijanjajucom podlogom) peći pljeskavicu 5-6 minuta povremeno je okrećući.
Pred kraj na pljeskavicu staviti list kačkavalja i sačekati da se otopi. (Ako želite da ubrzate proces možete tiganj poklopiti na minut).
Da bi burger imao onaj neodoljivi ukus bitni su prilozi. Ovako nutritivno kvalitetno meso zaslužuje samo najbolje priloge. U zemičku od integralnog brasna (ili barem neku sa zdravim semenkama) možete staviti luk, paradajz, zelenu salatu, kupus, rukolu, krastavčiće, a umesto majoneza i kečapa izaberite humus, posni sitan sir, senf ili pavlaku.

Za vas recepte sprema
fitnes trener Jelena Bulatović
Spirit Bodybuilding & Fitness club