Svinjska rebarca

Sve je više istraživanja koja pokazuju da nisu masnoće i kalorije te zbog kojih dobijamo na kilaži
već uglavnom loša industrijska hrana. Nije tajna da prehrambena industrija troši mnogo novca da plasira proizvode za kojima ćete žudeti, a to rade praveći kombinacije aroma i raznih hemijskih dodataka koji će učiniti da skoro postanemo zavisni od istih. Zato nam je toliko teško da se suzdržimo od razumne količine porcije. Jeftini sastojci imaju slabu nutritivnu vrednost i kada svemu tome dodamo i gomilu aditiva, naše telo izlažemo inflamaciji uzrokovanoj lošom ishranom koja rezultira nadimanjem, lošim varenjem i na kraju i gojenjem. Zato vam savetujemo da kad god ste u prilici sami pripremate hranu. Na taj način ste svesniji šta jedete, i ako nemate zdravstvenih problema nema ni restrikcija u izboru namirnica, samo u količini.
Za početak, evo predloga za slasna, prste da poližeš rebarca, od kojih se garantovano nećete ugojiti!

– 1 kg svinjskih rebarca
– 1 kašičica soli
– 1 kašičica dimljene paprike
– 1 kašičica senfa
– 3 kašike Worchester sosa
– po želji možete dodati i neki vaš omiljen začin

Začine sjediniti dobro utrljati u rebarca i ostaviti sat vremena da meso pokupi arome. Tako marinirana rebarca možete peći u rerni, na papiru za pečenje oko 45 min na 200C.
U tiganju bez ulja na srednjoj vatri uz stalno okretanje oko 30 min. Pred kraj dodajte kašiku balzamiko sirćeta da se korica karamelizira.
Na roštilju u prirodi je najbolje uz povremeno zalivanje pivom.

Za salatu predlažemo krastavac sa rikota sirom, maslinovim uljem i nanom.

Za vas recepte sprema
fitnes trener Jelena Bulatović
Spirit Bodybuilding & Fitness club