Proteinska večera bez mesa

Za ovaj recept nam je potrebno:

  • 300g pečuraka
  • Pola glavice ljubičastog luka
  • 2 jaja
  • 50g ementalera ili nekog drugog punomasnog kačkavalja
  • 1 paradajz
  • Par grančica svežeg peršuna

U tiganju sa malo maslinovog ulja na jakoj vatri oko 6-7 min. pržiti oprane, posušene, na krupnije komade iseckane pečurke uz stalno mešanje. Začiniti sa prstohvatom soli i malo bibera.
Na kriške iseći paradajz i kuvana jaja, luk i kačkavalj na rezance. Sve sjediniti, promešati, po želji dodati kašiku devičanskog maslinovog ulja i kašiku limunovog soka. Posuti seckanim svežim peršunom.

Salata je idealna za večeru, punog je ukusa i zasitna.

Za vas recepte sprema
fitnes trener Jelena Bulatović
Spirit Bodybuilding & Fitness club