Piletina u sosu od senfa i meda

Piletina i pirinač najčešće na tanjiru svih sportista i rekreativaca koji vode računa o ishrani.
Da ne bi dosadilo stalno jedno te isto jelo, mi vam dajemo jednostavan predlog za pripremu izvrsno izbalansiranog i ukusnog obroka.

  • 500 gr pilećeg filea iseckanog na kockice
  • 3 kafene kašičice meda
  • 3 kafene kašičice senfa
  • 3 supene kašike pečenog susama
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • biber, so i začini po ukusu

Piletinu propržiti na tiganju sa malo ulja. Senf, med, maslinovo ulje i začine sjediniti.
Kada je pileće meso gotovo, preliti piletinu u tiganju sa sosom od senfa i meda i posuti susamom.
Dobro promešati i pržiti još jedan minut da se svi ukusi sjedine i da se piletina blago karamelizuje. Služiti uz integralni bareni pirinač.

Za vas recepte sprema
fitnes trener Jelena Bulatović
Spirit Bodybuilding & Fitness club